Home » Helium Hotspot Miner Antenne Kopen & Info

Helium Hotspot Miner Antenne Kopen & Info

Een Helium Hotspot Miner wordt standaard geleverd met een kleine 2.3 tot 3 dBi antenne. Haal het maximale uit je hotspot door de standaard antenne te vervangen met een sterkere antenne die buiten geplaatst kan worden. Zo vergroot je het bereik en daarmee de omzet van je Helium hotspot. In dit artikel duiken we in antennes, dBi en waar je deze het beste kan kopen.

Helium Hotspot Miner – antenne vervangen / upgraden

Helium Hotspots communiceren met elkaar via radiogolven. Een miner die in het raam of de meterkast staat, zal minder bereik hebben dan een die buiten op een dak of mast staat. Door een externe buitenantenne aan te sluiten via een coax kabel, kan de miner veilig binnen staan terwijl de antenne zich buiten bevindt voor optimaal zendvermogen. In Nederland kan in deze webshop een goede antenne besteld worden voor jouw Helium miner. Door te bestellen in een Nederlandse webshop, bespaar je op verzendkosten en importheffingen en bovendien is de levertijd aanzienlijk korter.

Heb je al een Helium miner besteld? Wacht dan niet te lang met bestellen van een antenne, want de vraag hiernaar zal flink toenemen zodra de duizenden reeds bestelde miners aankomen in Nederland.

Helium Hotspot Miner dBi – Welke antenne heb ik nodig?

Bij het bestellen van een externe antenne heb je de keuze uit antennes met verschillende dBi waardes. Maar welke antenne is het beste?

Om hier een eenvoudig antwoord op te geven, gebruiken we onderstaande afbeelding die visueel weergeeft wat een hogere of lagere dBi waarde betekent voor het signaal dat een Helium Hotspot antenne uitzend. dBi is de technische afkorting voor ‘decibels relative to isotropic‘.

Kort samengevat biedt een antenne met een laag dBi (2-5 dBi) een beter circulair bereik, ten koste van de maximum afstand die het signaal kan afleggen. Een antenne met een hoog dBi (5+) zal zijn signaal verder uitzenden ten kosten van de hoek waarbinnen het signaal uitgezonden wordt. Het signaal is compacter: ofwel ‘gebundeld’.

Wat betekent dit voor jou? Een miner die in een stedelijke omgeving staat met veel hoge gebouwen, zal meer profiteren van een lager dBi omdat het signaal in alle richtingen uitgezonden wordt. Een hoog ‘gebundeld’ dBi signaal, heeft het risico niet boven andere flats uit te komen en af te ketsen, waardoor het effectieve bereik laag zal zijn.

Heb je de mogelijkheid om de antenne op je dak, dak van je schuur of op een mast te zetten in een landelijkere omgeving, dan is een antenne met een hoog dBi beter. Zit je in een stedelijke omgeving met minder vrij uitzicht, dan is een lager dBi beter.

Ongeacht welke antenne je kiest, door deze buiten te plaatsen zal je de opbrengst van jouw miner zien toenemen!

Benodigdheden Helium Miner antenne upgrade

Alle attributen die nodig zijn voor het upgraden van de antenne zijn allemaal verkrijgbaar in de genoemde webshop.

  1. De antenne (3 of 6.5 dBi)
  2. De Aircell 5 Coax kabel.

Het ene uiteinde van de kabel moet type N-male recht zijn. Dit is de kant die de antenne in gaat (die N-female is).

Het andere uiteinde, dat de miner in gaat, is afhankelijk van de aansluiting die de hotspot miner heeft. Zie hieronder het schema om te zien welke uitgang de verschillende miners hebben. Kies vervolgens het tegenovergestelde ‘geslacht.’

HotspotRAK Hotspot Miner V2Nebra HNT Indoor Hotspot MinerNebra HNT Outdoor MinerBobcat Miner 300Syncrobit IndoorSyncrobit OutdoorLongappM2 Pro Miner
AansluitingRP SMA FemaleRP SMA FemaleN femaleRP SMA FemaleSMA FemaleSMA FemaleSMA FemaleSMA Female

3. Een muurbeugel om de antenne aan te bevestigen.

MatchX M2 Pro crypto miner MXC DHX BTC Nederland bestellen korting multi token miner

Mine verder met de M2 Pro multi token crypto miner

Alles geregeld voor je Helium Hotspot Miner? Bekijk dan ook eens de M2 Pro multi token crypto miner van MatchX en mine nog meer coins vanuit huis met deze plug & play gateway.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *