Home » Helium & de Helium Blockchain

Helium & de Helium Blockchain

Helium Nederland community

Wat is Helium?

Helium is een gedecentraliseerd, open draadloos netwerk dat is gebouwd op een nieuwe blockchain voor de fysieke wereld. Het is gebaseerd op een nieuw soort werk genaamd Proof of Coverage, en een nieuw consensusalgoritme (gebaseerd op HoneyBadger BFT). Het Helium-netwerk wordt gebruikt om gegevens te routeren voor IoT-apparaten met een lang bereik en een lager vermogen die het LongFi-protocol van Helium gebruiken.

Helium Hotspot kopen

Helium Hotspots


Hotspots worden in HNT beloond op basis van de kwaliteit van de dekking die ze bieden en de hoeveelheid LongFi-sensorgegevens die ze transporteren voor apparaten op het netwerk. HNT wordt gebrand om Data Credits te creëren, een niet-vervangbaar token dat wordt gebruikt voor alle transactiekosten op het netwerk. Datacredits zijn vereist voor zaken als het verzenden van sensorgegevens en het vastleggen van hotspot-locatie. Elk IoT-apparaat met LongFi-functionaliteit kan gegevens verzenden via elke Helium Hotspot die dekking biedt.

Begin met Helium minen

Helium Hotspot Miner kopen

Helium hotspot kopen


Helium minen wordt gedaan met behulp van een zogenaamde ‘Hotspot’. Dit slimme apparaat verbindt zichzelf met andere in de buurt gelegen hotspots om zo een netwerk van hotspots te creëren die elkaars activiteiten controleert en valideert met als beloning de HNT tokens.

Helium HNT verkopen kopen binance

Helium tokens (HNT) kopen en verkopen


Naast het investeren in een Helium miner, kan de Helium Native Token (HNT) ook direct gekocht worden. Binance is het grootste platform dat deze munt ter verkoop aanbiedt. In 5 minuten kan een account opgezet worden en de token gekocht worden via iDeal.

Kennisbank

Helium Nederland Community

Geschiedenis


Helium is in 2013 opgericht door Shawn Fanning, Amir Haleem en Sean Carey, met een missie om het eenvoudiger te maken om verbonden apparaten te bouwen. Helium is van mening dat de huidige draadloze connectiviteit opties volstrekt ontoereikend zijn voor de volgende generatie machines. Om dit op te lossen ontwikkelden ze de Helium Hotspot, een combinatie van een fysiek blockchain-knooppunt en draadloze gateway die netwerkdeelnemers kunnen inzetten om compensatie te ontvangen in HNT, het native token. Om beloningen te ontvangen, moeten Hotspots een bewijs van draadloze dekking indienen op een cryptografisch geverifieerde locatie en tijd. Zodra het netwerk is geïmplementeerd, kan elke sensor die het draadloze Helium LongFi-protocol gebruikt, verbinding maken met het netwerk dat bedoeld is voor apparaten met batterijvoeding die kleine hoeveelheden gegevens over een kilometers afstand verzenden.