Home » Helium HNT (ver)kopen op Binance [Handleiding]

HNT Helium kopen verkopen Binance

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de cryptovaluta HNT kan kopen op Binance. Heb je een Helium Hotspot miner en wil je je verdiende HNT tokens verkopen? Check dan de handleiding: Geminede HNT verkopen op Binance.

De waarde van de Helium Native Token (HNT) is de afgelopen tijd explosief gestegen. Steeds meer investeerders kopen de cryptovaluta met als doel deze tegen een hogere prijs te verkopen. Om HNT te kunnen kopen en verkopen, zal je een account nodig hebben op een handelsplatform.

In deze handleiding leggen we uit hoe je een Binance account aanmaakt en hoe je kan investeren in HNT en hoe je HNT weer kan verkopen.

Helium HNT crypto kopen in 5 stappen

Stap 1. Maak een gratis account aan op Binance

Navigeer naar https://binance.com en vul je email adres en gewenst wachtwoord in. Klik daarna op ‘Create Account‘.

Sleep indien er om gevraagd wordt het puzzelstukje via de gele slider naar de juiste plaats aan de rechterkant.

Deze stap heeft Binance geactiveerd om spammers tegen te gaan en hiermee bewijs je dat je geen robot bent.

Stap 2. Bevestig de aanmaak van je account

In de inbox van het door jou opgegeven emailadres, zal je een bevestigingsmail ontvangen van Binance. Hierin zal een zes cijferige code staan die je in moet vullen in de browser. Hierna zal je het volgende scherm zien.

Klik op ‘Buy Crypto with Your Credit Card‘. Heb je geen creditcard? Geen probleem, het kan ook via iDeal of een overboeking. Om daadwerkelijk cryptovaluta te kunnen kopen, zal je je identiteit moeten bevestigen. Dit is een verplichte stap die ieder handelsplatform bij wet moet uitvoeren.

Nadat je je naam, geboortedatum en adres hebt opgegeven, zal je uitkomen op het Bitcoin handel scherm. Hier hoef je niks te doen.

Stap 3. Stort Euros op je Binance rekening

Navigeer in het bovenste menu naar ‘Wallet‘ en klik op ‘Overview‘.

Via de gele knop ‘Deposit‘ kan je geld toevoegen aan je account. Aangezien je Euros wilt toevoegen, selecteer je ‘Deposit Cash‘.

Selecteer vervolgens de betaalmethode.

  • Kies je voor Bank Transfer SEPA, dan kan je kosteloos geld overboeken naar de rekening van Binance door handmatig in je bank de ontvangst gegevens in te vullen. De storting kan een aantal werkdagen in beslag nemen, maar is gratis.
  • Kies je voor Bank Card (Visa/Master Card) dan zal je 1.8% aan transactiekosten betalen en kan het enkele uren / dagen duren voor het geld gestort is.
  • Kies je voor iDEAL, zal het geld direct op je Binance rekening staan, maar kost dat wel €1,30 aan transactiekosten.

Klik vervolgens op Continue, voer het gewenste bedrag in en volg de instructies in het scherm die per betalingsmethode verschilt.

Stap 4. Wissel Euros naar USDT

Zodra je gestorte Euros aangekomen zijn, ben je gereed om HNT te kopen. Navigeer in de menubalk naar ‘Trade‘ -> ‘Convert‘.

Op dit moment biedt Binance niet de directe aankoop van Helium aan met Euro’s. Je zal daarom eerst je Euro’s om moeten zetten in USDT. USDT staat voor United States Dollar Tether en kan je zien als de ‘digitale Dollar’. De prijs hiervan is altijd gelijk aan de Dollar koers.

Selecteer als ‘From’ valuta EUR, en ‘To’ USDT en vul het aantal Euros in. Klik vervolgens op ‘Preview Conversion’.

In het volgende scherm krijg je de huidige Euro/USDT koers te zien en kan je de conversie bevestigen.

Stap 5. Wissel USDT Om naar HNT (Helium)

Tot slot voer je dezelfde handelingen uit als bij stap 4, alleen selecteer je bij ‘From’ USDT en bij ‘To’ HNT. Op het volgende scherm krijg je te zien wat de koers is van USDT/HNT en kan je de aankoop bevestigen.

Gelukt? Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eerste HNT gekocht. Wil je later meer bijkopen, dan kan je dezelfde stappen volgen vanaf stap 3.

Helium HNT verkopen

Wil je je geminede / gekochte HNT verkopen? Volg dan stap 4 en 5 in omgekeerde volgorde. Zet eerst de HNT tokens om in USDT, daarna in EUR.

Om Euro’s op te nemen navigeer je naar ‘Wallet‘ -> ‘Overview‘ -> ‘Withdraw‘.

Selecteer de valuta die je wilt opnemen en de uitbetalingsmethode. Kies voor Bank Transfer (SEPA) om Binance het bedrag te laten storten op je rekening.

Om geld op te kunnen nemen, zal je eerst je identiteit verder moeten bevestigen middels een ID bewijs en foto van jezelf. Het rekeningnummer dat je op gaat geven, moet namelijk overeenkomen met de eigenaar van het Binance account.

Klik op ‘Verify Now’ en volg de vereiste stappen om jouw identiteit te bevestigen. Dit kan na de invoer enkele uren duren, maar daarna kan je de Euros uit laten betalen op jouw rekeningnummer.

Meer belangrijke info over Helium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *