Home » Helium Hotspot miner relayed? Zo los je dit op

Helium Hotspot miner relayed? Zo los je dit op

Helium hotspot miner relayed

Een Helium Hotspot miner heeft stroom en een internet verbinding nodig om te kunnen werken. Zonder deze vereisten kan er geen HNT gemined worden.

Het kan zijn dat je op de Helium Coverage map of in je Helium App ziet dat jouw hotspot de status relayed heeft. Wat dit precies betekent en hoe je dit op kan lossen, leggen we uit in deze post.

Waarom is mijn Helium Hotspot Miner ‘Relayed’?

Een Helium Hotspot Miner die relayed is, heeft geen eigen verbinding met internet. De data die deze miner ontvangt en verzendt, wordt doorgestuurd via een andere nabijgelegen hotspot.

Helium hotspot relayed

Volgens Helium Inc, kan dit invloed hebben op de hoeveelheid HNT die je miner oplevert. Om het maximale uit je miner te halen, zal deze een eigen internet verbinding nodig hebben.

Door alle communicatie plaats te laten vinden via een andere miner, loop je het risico dat jouw miner helemaal niets meer oplevert wanneer de verbonden Helium miner offline gaat voor wat voor reden dan ook.

Het is dan ook belangrijk ervoor te zorgen dat jouw Helium Hotspot miner niet relayed wordt, maar zelf verbinding kan maken het het internet.

Relayed status oplossen

In bijna alle gevallen is de oorzaak van de ‘relayed’ status, het gegeven dat de miner niet verbonden is met internet, omdat de benodigde poort op je router niet open staat.

Een router is het kastje waar je internet (en soms TV) uit komt, bijvoorbeeld een Ziggobox.

Een Helium miner gebruikt de volgende poort die open moet staan:

44158 – TCP

Door in te loggen op je router, kan je in het administratie menu de benodigde poort openzetten. Hoe dit moet is per router verschillend. Voor ziggo routers kan je dit artikel proberen. Voor de KPN Experia box v10 kan je hier kijken. Coolblue heeft in dit artikel voor andere gangbare routers een stappenplan uitgeschreven.

Kom je er niet uit of staat jouw router er niet tussen, neem dan contact op met de klantenservice van je internet service provider en zij kunnen jou verder helpen.

Poort 44158 – TCP open gezet?

Na het openzetten van de benodigde poort, is het raadzaam de router en de hotspot opnieuw op te starten. Als alles goed gegaan is, zal binnen een paar uur de status ‘relayed’ verdwijnen van de Helium Coverage Map. Staat na een aantal dagen de status nog steeds op Relayed, dan is het raadzaam contact op te nemen met Helium Inc.

Dit kan via:

  1. Stel je vragen op de Helium Discord server: https://discord.gg/helium – Kanaal #hotspot-setup-help
  2. Stuur een email naar de helpdesk van Helium via: support@helium.com

Maximaliseer je HNT opbrengst met een goede buitenantenne

HNT tokens verkopen? Dat moet zo [handleiding]

Discussieer mee op het Helium Nederland Forum

1 reactie op “Helium Hotspot miner relayed? Zo los je dit op”

  1. Pingback: 30% groei Miners in NL - Reward scale 0.5 uitleg - Breekt HNT koers uit? Helium Nieuws Update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *