Home » HNT eenvoudig kopen & verkopen in Nederland [handleiding]

HNT eenvoudig kopen & verkopen in Nederland [handleiding]

HNT Kopen verkopen nederland coinmerce helium

Geminede HNT verkopen of beginnen met investeren in HNT? Lees dan snel verder.

Eigenaren van Helium Miners verdienen HNT als beloning voor de werkzaamheden die Helium hotspots zoals de Bobcat Miner 300 verrichten. Dit is bijvoorbeeld het deelnemen aan Proof of Coverage challenges of het verzenden van data van IoT apparatuur dat met het netwerk verbinding maakt.

Verdiende HNT kan echter niet direct omgezet worden in Euros in de Helium Wallet.

Door de gewonnen HNT te verzenden naar een portefeuille op een handelsplatform, kan het omgezet worden in Euros tegen de koers van dat moment. Ook al is je Helium Miner nog niet binnen, is het handig alvast een account aan te maken.

Hiernaast kunnen enthousiaste investeerders ook direct in HNT beleggen. Om HNT te kunnen kopen en verkopen, is dus een account nodig op een handelsplatform.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe HNT eenvoudig gekocht en verkocht kan worden op het Nederlandse handelsplatform Coinmerce.

Handleiding HNT kopen en verkopen op Coinmerce

Coinmerce is een handelsplatform dat opgericht is in 2017 door een klein Nederlands team. Al snel groeide het platform uit tot een van de grootste van Nederland en zijn er momenteel meer dan 100 verschillende tokens beschikbaar om te verhandelen. HNT is hier uiteraard één van.

1. Een gratis account aanmaken

Navigeer naar Coinmerce.io en registreer door de gevraagde velden in te vullen.

Heb je de registratie pagina al open staan? Gebruik dan alsjeblieft de referentiecode jeK1ohS2VS. Hiermee kan Coinmerce zien hoe je over het platform gehoord hebt en ontvangt Helium Nederland een kleine commissie die jou verder niets kost. Bedankt alvast!

Na het invullen van de eerste persoonsgegevens zal je per email een link toegestuurd krijgen ter bevestiging van je aanmelding.

Ter verificatie dat je geen robot bent, zal Coinmerce je vragen €0.01 cent te betalen via IDEAL. Hiermee wordt jouw rekeningnummer gekoppeld aan je Coinmerce account zodat uitbetalingen aan jou via dit rekeningnummer zullen lopen. Ook zal je een ID document moeten uploaden en ‘selfie foto’. Dit is wettelijk verplicht en is gebruikelijk bij ieder handelsplatform. Zo kunnen ze de identiteit die je opgeeft matchen met de documentatie die je aanlevert.

Zodra je ingestuurde documenten gecontroleerd en goedgekeurd zijn, kan je beginnen met handelen in HNT. Hieronder wordt uitgelegd hoe HNT gekocht kan worden. Scroll verder voor de uitleg hoe HNT verzonden kan worden van de HNT wallet op je Helium account naar je Coinmerce HNT wallet.

Helium crypto kopen HNT

2. Helium (HNT) kopen met iDeal op Coinmerce

Zodra je account volledig geactiveerd is, kan je beginnen met handelen. Door in de menubalk te navigeren naar ‘Coins’ en vervolgens te scrollen of zoeken naar ‘Helium (HNT)’ kan je wanneer je deze selecteert de huidige koers zien. In het rechter menu kan de opdracht gegeven worden om Helium te kopen voor het gewenste bedrag.

Wil je direct Helium kopen, dan kan je het gewenste bedrag en aantal invullen en op de ‘Koop’ knop klikken. Kies vervolgens als betaalmethode iDeal en selecteer de optie ‘Houd coins op Coinmerce’. Een IDEAL venster zal openen waarin je de betaling kan voltooien.

Wil je echter wachten met kopen tot er een bepaalde prijs aangetikt wordt, dan kan je via een ‘Stoplimiet Order’ handmatig een gewenste koers invullen. Zo koopt Coinmerce alleen de tokens wanneer de ingevulde koers bereikt wordt. Deze methode wordt veelal gebruikt door ervaren handelaren die daghandelen om mee te liften op pieken en dalen. Het voordeel hiervan is dat je tegen een lagere koers in kan stappen, het risico is dat deze koers (voorlopig) niet meer bereikt wordt.

Voor lang termijn investeerders maakt de huidige koers over het algemeen minder uit, waardoor deze groep veelal de normale koop-knop gebruikt.

3. HNT verzenden van de Helium Wallet naar Coinmerce

Om HNT te kunnen ontvangen op je Coinmerce account, zal je een Wallet Adres moeten aanmaken. Dit is een unieke code die gebruikt wordt om HNT van een ander platform te verzenden naar je Coinmerce account.

  1. Navigeer op Coinmerce naar ‘Wallets‘. Klik naast de tekst ‘Wallet’ op ‘Add New +’ en zoek naar HNT. Bezit je al HNT? Klik dan op de drie puntjes menuknop rechts van de regel en klik op ‘Storting’.
  2. De QR code die verschijnt bevat de code die eronder staat. Dit is jouw unieke ontvangstadres voor HNT stortingen.
  3. Navigeer in de Helium app op je telefoon of tablet naar ‘Send‘, waar je vervolgens het ontvangende adres in kan vullen. Het makkelijkste is om de QR code te scannen die je zojuist aangemaakt hebt op Coinmerce, zodat je geen tikfout maakt in de code en je tokens verloren gaan.

Als je wilt testen of het werkt, maak dan eerst een kleine hoeveelheid tokens over en wacht tot deze aankomen op je Coinmerce account. Is het gelukt? Dan kan je de rest overzetten op dezelfde manier.

Let op: dit ontvangstadres is uniek en kan alleen gebruikt worden om HNT te ontvangen. Wil je andere tokens overzetten, dan zal je per coin een ontvangstadres moeten aanmaken.

4. HNT verkopen op Coinmerce

Is de koers gunstig en is het tijd om je gekochte of verdiende HNT te verkopen, dan kan dat in een paar eenvoudige stappen. Let op, de minimum orderwaarde om HNT te kunnen verkopen is €10,00.

  1. Navigeer op Coinmerce naar ‘Wallets‘ en klik op Helium HNT.
  2. Klik in het rechtermenu op ‘Verkopen’ en vul het aantal HNT in dat je wilt verkopen. Klik op ‘Max’ om al je HNT te verkopen. Druk vervolgens op ‘Verkoop’ en ‘Verkoop bevestigen’ om de HNT om te zetten in Coinmerce Coins.

Net als bij het kopen van HNT, kan je ook een stoplimiet order instellen voor het verkopen. Zo kan je instellen dat je een X aantal HNT pas verkocht wordt wanneer een bepaalde prijs bereikt is. Mocht die koers dan bereikt worden wanneer je slaapt of aan het werk bent, zal Coinmerce automatisch de HNT verkopen.

Wat zijn Coinmerce Coins?

Helium crypto kopen HNT

Coinmerce Coins zijn een tussen valuta van Coinmerce zelf en hebben altijd een waarde van €1,00. Wanneer je tokens verkoopt, wordt de waarde op je account gecrediteerd in de vorm van Coinmerce Coins. Je kunt je Coinmerce Coins vervolgens verkopen, de waarde hiervan wordt dan 1 op 1 in Euro’s overgemaakt naar jouw geverifieerde bankrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *