Home » Hoeveel data verbruikt een Helium Hotspot Miner?

Hoeveel data verbruikt een Helium Hotspot Miner?

Inernet Dataverbruik Helium Miner

De lage vereisten en eenvoudigheid van het installeren van een Helium Hotspot Miner, is terug te zien in de snelgroeiende populariteit van de miners. Het enige dat een particulier zoals jij en ik nodig hebben, is een stopcontact en een internet verbinding. In het artikel Hoeveel stroom verbruikt een Helium Miner hebben we al besproken dat een miner geen aanslag is op je stroomrekening. Maar geldt dat ook voor het verbruik van data?

Waar heeft een Helium Miner internet voor nodig?

Een Helium Hotspot miner moet verbonden zijn met internet. Dit kan via een UTP kabel, of draadloos via Wi-Fi. De hotspot heeft deze verbinding nodig om verbonden te blijven met het Helium Netwerk en data packages te versturen van sensoren en apparatuur dat gebruik maakt van jouw hotspot.

Zonder actieve internet verbinding, zal de hotspot niet werken.

Internet dataverbruik van Helium Hotspot Miners

Volgens de website van Helium zelf, hoeven we ons geen zorgen te maken over de hoeveelheid data die een hotspot verbruikt. Zelf schrijven ze dat de hoeveelheid verwaarloosbaar is, in vergelijking met andere grootverbruikers in huis zoals streaming diensten Netflix, Amazon prime of The Pirate Bay Disney Plus, die ongemerkt honderden gigabytes per maand verbruiken.

Volgens Codehaven.co.uk komt het gemiddelde verbruik neer op ongeveer 1-2 gigabyte per dag. (1000-2000 Mb) In de foto hiernaast kan je zien hoe lang een sessie duurde en hoeveel data er geĆ¼pload en gedownload is.

Op Reddit schrijft een gebruiker dat zijn of haar miner 30 gb aan data verbruikt heeft in de afgelopen 30 dagen.

Beschik je zoals de meeste Nederlanders over een onbeperkt internet abonnement, dan hoef je je dus geen zorgen te maken.

Wil je een Helium miner bestellen? Ontvang extra korting op jouw Helium miner via onderstaande knop.

3 reacties op “Hoeveel data verbruikt een Helium Hotspot Miner?”

  1. Voor ik dit artikel las zat ik te denken aan een klein pakketje elke 15 minuten van enkele kilobytes, maar dat is flink meer. Maar dat maakt inderdaad niets uit met een normale thuisinternetverbinding van KPN, Ziggo, of een andere internet provider.

    Maar als je even met 2 GB per dag rekent, dan heb je het toch gemiddeld over 23 kBps. Dit zal wel geen constante stream zijn dus het zal af en toe stil staan en af en toe flink boven dat gemiddelde uit pieken. Dus een goede verbinding lijkt me wel belangrijk. Een ethernetkabel is (altijd) sneller en stabieler dan wifi. Ik ga overwegen een kabeltje te trekken, of van die stopcontact ethernetpoorten aan te schaffen (al heb ik daar ook weer negatieve verhalen over gehoord, voor een echt stabiele verbinding).

    Maar als ze straks ook de 5G varianten gaan uitbrengen kan het wel een rol gaan spelen.

  2. Pingback: Hoeveel stroom verbruikt een Helium Hotspot Miner? - Helium Nederland Community

  3. Pingback: Dit is hoe een Helium Hotspot Miner HNT oplevert [Complete handleiding] - Helium Nederland Community

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *