Home » Wat is de Helium Coverage Map en hoe gebruik je deze?

Wat is de Helium Coverage Map en hoe gebruik je deze?

Helium Coverage Map

Transparantie en inzichtelijkheid staan bij Helium Inc. hoog in het vaandel. Waar bij het minen van andere cryptovaluta zoals Bitcoin het niet altijd duidelijk is hoeveel andere miners er zijn en wat zij verdienen, kan bij het minen van Helium iedereen inzien wat de opbrengsten zijn van iedere Helium Hotspot op de planeet. Deze informatie is het meest inzichtelijk dankzij de door Helium Inc. ontwikkelde Helium Coverage Map.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne

Wat is de Helium Coverage Map?

De Helium Coverage Map is een wereldkaart gemaakt door Mapbox, waarop gezien kan worden waar elke hotspot staat, of ze online/offline zijn en welke activiteiten ze verricht hebben tegen welke beloning. Ook kan de afstand tussen twee punten gemeten worden, wat handig is bij het bepalen van de locatie van een nieuwe hotspot. De factor plaats is namelijk cruciaal voor de hoeveelheid HNT die een Helium Hotspot Miner oplevert.

Wat kan je met de Helium Coverage Map?

Op de Helium Coverage Map kan je veel waardevolle data halen die jou als (toekomstige) miner kunnen helpen bij het maximaliseren van de HNT opbrengst van je miner(s). Dit zijn de belangrijkste gegevens die je kan inzien:

1. Inzien hoeveel HNT een hotspot oplevert

Door een hotspot te selecteren en in het linkermenu op ‘View Hotspot Details’ te klikken, kan je op het tablad ‘Rewards’ inzien hoeveel HNT een hotspot de afgelopen 24 uur en de afgelopen 30 dagen verdient heeft. Voor de duidelijkheid, dit aantal is niet Euro’s, maar de cryptovaluta HNT.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne
Met $12,50 per HNT, is 45 HNT omgerekend $562,00 in één maand tijd.

2. Inzien met welke activiteiten er HNT verdiend is

Op het tabblad ‘Activity‘, is inzichtelijk welke activiteiten een Miner uitgevoerd heeft, wanneer en welke beloning daar tegenover gestaan heeft. De lijst is chronologisch met de meest recente activiteiten bovenaan. Iedere HNT genererende activiteit, wordt gevolgd door een oranje ‘Mining Reward’ blok.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne

Hierboven is onder andere te zien hoe een hotspot 2x de rol van ‘Challenger‘ vervuld heeft, en daar 0,04 en 0.05 HNT voor ontvangen heeft.

Lees voor een uitgebreidere toelichting over de verschillende rollen die HNT genereren het artikel: Hoe levert een Miner HNT op?

3. Welke andere hotspots er in de buurt staan

In het tabje ‘Nearby Hotspots, geeft de lijst die daar te vinden is aan welke hotspots er binnen een bereik van 2 kilometer staan. De afstand is te zien in de kolom ‘Distance’, waarbij de lijst gesorteerd staat van dichtbij naar ver.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne

Belangrijk om te weten is dat een hotspot alleen een witness rol kan vervullen wanneer de afstand minimaal ~350 meter is. De exacte minimum afstand is afhankelijk van meerdere ingewikkelde factoren, maar als basisregel kan je aanhouden dat er minimaal ~350 m tussen twee hotspots moet zijn om te kunnen profiteren van elkaar.

Aangezien deze lijst alleen aangeeft welke hotspots er binnen 2 kilometer staat, is dit niet representatief voor álle miners die bereikt kunnen worden door jouw miner. Een hotspot die bijvoorbeeld een vrij zicht heeft op de omgeving, zal een groter bereik hebben dan een hotspot die binnen in de meterkast staat.

4. De synchronisation status, Reward Scale en Relay informatie zien

De synchronisatiestatus geeft aan of de hotspot online is en of deze synchroon loop met de blockchain. Wanneer een hotspot tijdelijk uitgestaan heeft (deze zijn rood gekleurd op de kaart) of nieuw is, zal deze eerst (weer) moeten synchroniseren om deel te kunnen nemen aan het netwerk.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne

De Reward Scale geeft aan op een schaal van 0-1 (0-100%) wat de maximale beloning is die andere hotspots kunnen verdienen voor het getuigen van deze hotspot bij een Proof of Coverage challenge.

Is deze 0,51, dan staat dat gelijk aan 51%. Als er meerdere hotspots te dichtbij elkaar staan, zal voor alle hotspots binnen dat gebied de reward scale omlaag geschaald worden. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen waar je een miner gaat plaatsen. Je wilt namelijk zo veel mogelijk hotspots bereiken met een reward scale van 100%.

Via een toolt zoals HotspotRF, kan je vooraf berekenen hoeveel bereik jouw hotspot zal hebben en met welke andere miners deze waarschijnlijk kan communiceren.

Lees voor meer informatie over de Reward Scale dit artikel.

De status Relayed wil je proberen te voorkomen of zo snel mogelijk oplossen. Dit geeft namelijk aan dat de hotspot niet direct verbonden is met internet, maar dat alle data via een andere hotspot naar de blockchain geupload wordt. Dit komt vaak voor door onjuiste instellingen op de router in huis. Dit kan eenvoudig opgelost worden of voorkomen worden door deze handleiding te raadplegen.

5. Zien met welke andere hotspots er onlangs gecommuniceerd is

Bovenaan de pagina (na het selecteren van een hotspot en op ‘view hotspot details’ te klikken) wordt visueel weergeven met welke nabijgelegen hotspots er onlangs contact is geweest tijdens Proof of Coverage challenges. Zoals te zien is, liggen sommige hotspots relatief dichtbij, maar andere kilometers verderop.

Helium Coverage Map Helium Miners Nederland Hotspot Kopen Antenne

De afstand die het radiosignaal van een miner af kan leggen, is afhankelijk van de kracht van de antenne. Standaard wordt er, afhankelijk van welke hotspot je hebt, een 2.3 of 3 dBi antenne meegeleverd. Echter kiezen veel mensen voor een antenne-upgrade, en vervangen de standaard antenne voor een buitenantenne, verbonden via een coax kabel. Voor een paar tientjes heb je al een 6.5 dBi antenne en een coax kabel. Deze kan je in Nederland bestellen, bijvoorbeeld bij de webshop Ideetron.

Lees hier meer over wat dBi is en welke antennes het beste zijn in jouw situatie.

Discussieer mee!

Het Helium Nederland Forum is dé verzamelplaats voor alle Helium Miners van Nederland. Stel hier je vragen, deel je kennis en haal het meeste uit jouw Helium Miner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *