Home » Wordt de Helium beloning halvering uitgesteld?

Wordt de Helium beloning halvering uitgesteld?

Frank Mong, chief operating officer van Helium heeft in een tweet laten doorschemeren dat het uitstellen van de geplande helium beloning halvering niet aan het bedrijf is, maar aan de community die het ‘HIP 20’ initiatief gestart is en hier mee akkoord gegaan is via een stemming.

r/HeliumNetwork - Response from COO of Helium. How many of you support this? In his interview with Jimmyispromo he stated there should already be 200k+ hotspots on the network. Due to logistic issues were only around 35k. Who agrees halving should be post poned until there’s 200k on the network? …

Het oorspronkelijke plan om de HNT beloningen voor het minen van Helium iedere 2 jaar te halveren is opgenomen in Helium Improvement Proposal 20 (HIP 20), dat aangenomen is in november 2020. Dit initiatief zorgt ervoor dat er een limiet ontstaat aan het aantal Helium blocks dat in totaal gemined kan worden, om zo deflatie te voorkomen door het snel groeiende aantal miners. Door het aantal HNT dat Helium miners opbrengen periodiek te halveren, ontstaat er langzaam een schaarste die ten goede moeten komen aan de waarde van de cryptotoken op lang termijn.

Echter is dit voorstel opgesteld en doorgevoerd in de veronderstelling dat er in augustus al meer dan 200.000 hotspot miners zouden zijn. Door de vertraging in productie zijn er echter ‘slechts’ 34.000 miners in gebruik en met een stijging van ~400 per dag zal het aantal bij lange na niet in de buurt van de 200.000 komen.

Het aantal actieve hotspots op het moment van schrijven

Op Reddit is een discussie ontstaan of er vastgehouden moet worden aan het oorspronkelijke plan, of dat deze herzien moet worden.

Wat is jouw mening? Moet de beloning volgens plan gehalveerd worden, of moet er gewacht worden tot het moment dat de verwachtte 200.000 Helium miners actief zijn?

Meer Helium

1 reactie op “Wordt de Helium beloning halvering uitgesteld?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *