Home » Helium Nieuws #3: 8 mei 2021

Helium Nieuws #3: 8 mei 2021

Helium nieuws

Helium nieuwsupdate van zaterdag 8 mei

Welkom bij een nieuwe Helium update! Met vandaag:

  • Helium & HNT statistieken update
  • Helium Netwerk toepassing: Betaalbaar huisdieren en kinderen monitoren met Vfence
  • Helium Miners antennes en dBi
  • Helium koers update

Helium & HNT statistieken update

Aantal hotspots wereldwijd34169
Aantal hotspots vorige update33303
Stijging t.o.v. vorige update+866
HNT Koers op moment van schrijven$17,90
HNT koers vorige update$17,56
Verschil+$0,34

Helium Netwerk toepassing: Betaalbaar huisdieren en kinderen monitoren

Huisdier GPS trackers voor avontuurlijke buitenkatten en honden die zichzelf uitlaten of graag los rennen in het bos, bestaan al een tijdje. Echter hebben de meeste van dit soort apparaatjes maar een klein bereik omdat ze werken via bluetooth, of je zit direct vast aan een prijzig maandelijks abonnement. Twitteraar @Tweetmithund, dierenliefhebber en ‘Passionate Maker and Hacker‘ heeft een goedkoop alternatief ontwikkeld dat werkt op het Helium Netwerk: de applicatie Vfence.

Bron: https://www.hackster.io/mithun-das/vfence-keep-your-pets-and-kids-within-virtual-fence-6e60b2

Deze applicatie stelt gebruikers niet alleen in staat om bij te houden waar hun huisdieren zich bevinden, maar ook kinderen wanneer de trackers bijvoorbeeld op de fiets gemonteerd worden. Eenmaal geïnstalleerd, houdt dit slimme apparaat bij wanneer de fiets omvalt en langer dan een ingesteld aantal minuten horizontaal blijft liggen. Mocht het kind er dan gewond naast liggen, gaat er een alarm af en kan de ouder direct poolshoogte nemen.

Voor huisdieren die vrij rondom een woning of boerderij mogen lopen, kan de halsband-tracker zo ingesteld worden dat deze een trilsignaal afgeeft wanneer het dier zich buiten de ingestelde zone bevindt. Als het huisdier getraind wordt dat trillingen van het apparaat betekenen dat het dier te ver weg is, kan deze zo opgevoed worden om binnen gespecificeerde gebieden te blijven. Zo zijn er geen hekken of schokkettingen nodig, en mocht het dier verdwalen kan deze via de live kaart weer teruggevonden worden.

Bron: https://www.hackster.io/mithun-das/vfence-keep-your-pets-and-kids-within-virtual-fence-6e60b2

Helium Miners antennes en dBi

Een veelgestelde vraag met betrekking tot Helium hotspots is: Wat betekent de dBi waarde op mijn Helium Hotspot?

Om hier een eenvoudig antwoord op te geven, gebruiken we onderstaande afbeelding die visueel weergeeft wat een hogere of lagere dBi waarde betekent voor het signaal dat een Helium Hotspot antenne uitzend. dBi is de technische afkorting voor ‘decibels relative to isotropic‘.

Kort samengevat biedt een antenne met een laag dBi (2-5 dBi) een beter circulair bereik, ten koste van de maximum afstand die het signaal kan afleggen. Een antenne met een hoog dBi (5+) zal zijn signaal verder uitzenden ten kosten van de hoek waarbinnen het signaal uitgezonden wordt. Het signaal is compacter: ofwel ‘gebundeld’.

Wat betekent dit voor jou? Een miner die binnen staat, bijvoorbeeld in het raam van een flat in een stad, zal meer profiteren van een lager dBi omdat het signaal in alle richtingen uitgezonden wordt. Een hoog dBi ‘gebundeld’ signaal heeft het risico niet boven andere flats uit te komen en af te ketsen, waardoor het effectieve bereik laag zal zijn.

Daar tegenover staat dat een goed geplaatste buitenantenne met vrij uitzicht, bijvoorbeeld op een dak, mast of bovenste verdieping van een flat, meer zal profiteren van een hoog dBi omdat het signaal verder reikt en deze niet over in de weg staande objecten hoeft te reiken.

Lees voor een uitgebreider antwoord deze ‘rough guide to helium hotspot placement‘ (in het Engels) van Nik Hawks, waarin hij voorbeelden geeft wat een optimale setup is voor externe Helium antennes.

HNT (Helium) koers update

Na de afwijzing van de .786 fibonacci weerstandslijn net onder de $19, heeft het support level op $16,79 gisteren en vandaag stand gehouden. Het ‘hoofd en schouder’ patroon lijkt hiermee ongeldig te zijn. Ook valt op dat de dalen van de laatste paar uur steeds hoger beginnen te worden, wat kan duiden op een aanstaande nieuwe poging omhoog om de .786 weerstandslijn opnieuw te testen. Wat tot slot ook interessant is, is dat in de laatste uren het handelsvolume (aangegeven in de verticale kaarsen aan de onderzijde) enorm is toegenomen zonder een duidelijke richting op te gaan. Dit kan beteken dat er een hoop verkooporders uitgevoerd zijn, waar direct kopers voor klaar stonden om de aangeboden tokens op te kopen. Zo is de prijs relatief stabiel gebleven ondanks het hoge aantal transacties.

Tot zo ver de Helium & HNT nieuwsupdate van zaterdag 8 mei. Reacties en idee├źn zijn zoals altijd van harte welkom. Morgen zal er geen update zijn, dus alvast een hele fijne zondag en vergeet niet je moeder in het zonnetje te zetten.

1 reactie op “Helium Nieuws #3: 8 mei 2021”

  1. Pingback: Wordt de Helium beloning halvering uitgesteld? - Helium Nederland Community

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *