Home » Verdien HNT rente : Stake en wordt Helium Validator – Nog 7 dagen!

Verdien HNT rente : Stake en wordt Helium Validator – Nog 7 dagen!

Helium Stake staken HNT Validator Helium Nederland Hotspot Miner

Helium fanaten opgelet! Met nog 7 dagen te gaan in de countdown naar het live gaan van het Helium Mainnet Staking programma, is dit de laatste kans om voor aanvang van het programma aan boord te stappen van de nieuwste mogelijkheid om HNT te verdienen met het Helium Netwerk. Door Validator te worden, verricht je met jouw eigen node de consensusgroep rol, welke overgedragen wordt van de miners naar deze nieuwe groep.

Wat dit precies inhoudt en hoe jij een Helium Validator kan worden, lees je in dit artikel.

Helium Stake staken HNT Validator Helium Nederland Hotspot Miner

Wat zijn Helium Validators?

Tot aan 7 juli 2021 wordt de rol van Consensus Group vervuld door Helium Hotspot miners. Hierbij worden per epoch (ong 30 minuten) 16 willekeurige hotspots in de wereld verantwoordelijk voor het minen van nieuwe Helium Blocks. Dit is een lucratieve business, dat al snel enkele hele HNT tokens oplevert in een korte tijd.

Echter zal deze rol dankzij Helium Improvement Proposal (HIP) 25 verschoven worden naar gespecialiseerde hardware, zogenaamde Validator Nodes. Deze cloud-computing hardware kan door particulieren ingehuurd worden bij bijvoorbeeld Amazon Web Services, en ingezet worden om als Validator node te fungeren.

Het aantal Validators in een consensus group zal verhoogd worden van 16 naar initieel 49 per epoch, maar dit zal meer worden wanneer er meer Validators bijkomen. Zo blijft het interessant om te staken, ook als het aantal nodes toeneemt.

De reden dat deze rol weggenomen wordt bij Hotspot Miners, is om het netwerk te ontlasten en meer stabiliteit te brengen, wat ten goede zal komen aan hotspots die nu soms lang moeten synchroniseren.

Hoe wordt je een Helium Validator?

De vereisten om een Validator op het Helium netwerk te worden zijn niet mis. Naast dat je zelf een virtuele server nodig hebt zoals Amazon Web Services en wat technische kennis, zal je ook 10.000 HNT moeten staken.

Staken is het vastzetten van een bepaalde hoeveelheid HNT, wat in dit geval op precies 10.000 stuks staat. Met een huidige koers van rond de $12,50, komt dat neer op een investering $125.000. Echter zijn de opbrengsten niet mals.

Wil je op een bepaald moment je inleg terughalen, dan zal er vanaf dat moment een cooldown periode starten van ~5 maanden waarna je gestakete tokens vrijkomen. Tijdens deze wachttijd, zal je geen rente ontvangen over de ingelegde HNT.

De kosten voor het huren van rekenkracht bij Amazon Web Services zijn afhankelijk van de rekenkracht die je wilt huren. Volgens Helium Inc. zijn de technische vereisten een dual core 3 Ghz processor met minimaal 8 GB aan geheugen. Een t2.Large kost bij amazon $0,09 per uur, wat neerkomt op $2,16 per dag.

Helium Stake staken HNT Validator Helium Nederland Hotspot Miner

Wat levert HNT staken op als Validator?

Afhankelijk van hoeveel investeerders er zijn, zal het staken van HNT initieel het meeste opleveren, met een APR (annual percentage rate) van 360% wanneer er 1 miljoen HNT gestaked wordt, met een exponentiële afname per extra miljoen HNT dat ingelegd wordt. Echter is er geen limiet aan het aantal aanmeldingen als Validator.

Helium Stake staken HNT Validator Helium Nederland Hotspot Miner

Op dit moment is er al 7.430.000 HNT gestaked door 743 Validators, waardoor de jaarlijkse rente al teruggebracht is naar ongeveer 50%. Echter is dit nog steeds beter is dan de 0,01% op je fiat spaarrekening.

Beginnen met HNT staken en validator worden

Op de website van Helium Inc. kan je alle technische vereisten vinden om een Validator te worden. Het is raadzaam niet te besparen op de inhuur van een virtuele server met een lager dan vereist vermogen, omdat dit tot penalties kan leiden die nadelig zijn voor je rente.

Discussieer mee!

Het Helium Nederland Forum is dé verzamelplaats voor alle Helium Miners van Nederland. Stel hier je vragen, deel je kennis en haal het meeste uit jouw Helium Miner.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *