Home » ‘HIP 25 – Validators’ is goedgekeurd! Verdien HNT met valideren

‘HIP 25 – Validators’ is goedgekeurd! Verdien HNT met valideren

Goed nieuws voor de geavanceerde miners onder ons. Helium Improvement Protocol (HIP) 25 is onlangs door de Helium community goedgekeurd en is daarmee een van de grootste verbeteringen van de blockchain sinds de start van het project.

Met de doorvoering van deze community beslissing, wordt er een nieuwe methode toegevoegd aan de manieren waarop HNT verdient kan worden, namelijk door transacties te valideren via cloud computing.

HIP 25 helium nederland validators

Wat houdt HIP 25 in?

Het Helium netwerk heeft de afgelopen maanden een enorme groei ondervonden. Met meer dan 35.000 miners online en een stijging van honderden nieuwe hotspots per dag, wordt de vraag naar rekenkracht voor de transacties die plaatsvinden op het netwerk ook steeds groter.

Om het netwerk te ontlasten en zo miners rustig door te kunnen laten minen, is HIP 25 in het leven geroepen. Dit voorstel maakt de weg vrij voor de toevoeging van een ‘Proof of Stake‘ mechanisme, waarbij particulieren validator nodes kunnen beheren. De vereisten zijn wel dat je 10.000 HNT staked (vastzet voor een bepaalde tijd, in dit geval 5 maanden) en je enige technische kennis en ervaring hebt met het hosten van validator nodes. Als beloning zal je rente ontvangen op de tokens die je vastzet.

Wat levert Helium Validator zijn op?

Door het vastzetten van 10.000 HNT tokens voor 5 maanden en het aanbieden van de benodigde rekenkracht, krijgen stakers rente uitbetaald. Hoeveel dit in de praktijk zal zijn, is afhankelijk van het aantal validators in totaal, hoeveel er nodig zijn en hoe vaak een validator (willekeurig) geselecteerd wordt om aan een consensusgroep deel te nemen. Het plan is dat geselecteerde individuele validators 6% van de totale beloning ontvangen voor deelname aan een consensusgroep.

Welke invloed heeft HIP 25 op de beloning van Helium Hotspots?

Op dit moment worden validaties gedaan door de hotspot miners. Betekent dit dan dat een helium hotspot miner 6% minder oplevert? Het antwoord is ja en nee. Bij het minen van ieder nieuw helium block worden 16 willekeurige hotspots in de wereld aangewezen die de rol van validator vervullen. De kans dat jouw hotspot daar tussen zit, is met het huidige aantal miners 0,0009%. Deze kans wordt steeds kleiner naarmate er meer hotspots bij komen. In de praktijk zal je hier dus weinig van merken.

Het voordeel van het verplaatsen van de validatie rol naar validators, is dat de uitbetaling van beloningen van hotspots consistenter en frequenter zullen zijn, omdat deze berekeningen verwerkt zullen worden door de krachtige hardware van de validators.

Hoe wordt je een Helium Validator?

Omdat deze ontwikkeling nog in de testfase zit, zal je je eerst aan moeten melden bij Helium als geĆÆnteresseerde via dit formulier. Daarnaast zal je over de volgende zaken moeten beschikken:

  • Cloud computing rekenkracht zoals Amazon Web Services (AWS) type t2.large of groter
  • Een stabiele internetverbinding en vast IP adres
  • Een resolvable DNS adres

Wil je onderdeel worden van de initiƫle testgroep, dan kan je je aanmelden op de site van Helium.

1 reactie op “‘HIP 25 – Validators’ is goedgekeurd! Verdien HNT met valideren”

  1. Pingback: Dit is hoe een Helium Hotspot Miner HNT oplevert [Complete handleiding] - Helium Nederland Community

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *