Home » Helium & HNT statistieken update 17 mei

Helium & HNT statistieken update 17 mei

Aantal hotspots Nederland | wereldwijd 521 | 37949
Aantal hotspots vorige update NL | Wereld516 | 37720
Stijging t.o.v. vorige update NL | Wereld+5 | +229
HNT Koers op moment van schrijven$13,97
HNT koers vorige update$15,14
Verschil-$1,17

Helium Coverage Map Nederland

Tussen gisteren en vandaag zijn er 5 nieuwe Helium Hotspots aangesloten in Nederland. Daarmee komen we op een totaal van 516 miners op dat hele kleine stukje aarde, zoals Fluitsma & Van Tijn zingen in hun meest bekende nummer.

Vandaag nemen we een kijkje in de omgeving van Rotterdam. Daar staan ongeveer 60 Helium miners. De meeste daarvan zijn uitstekend verspreid, maar toch zijn er ook wat clusters te vinden, en dát heeft invloed op de Reward Scale.

helium crypto nieuws miners hotspot hnt

Tussen Rotterdam en Vlaardingen zie je links op de kaart een groepje van 6 hotspots die behoorlijk dicht bij elkaar staan. In het artikel: zo kies je de beste hotspot locatie, wordt uitgelegd dat hotspots die zich binnen 300 meter van elkaar bevinden, niet elkaars getuigen (witness) kunnen zijn.

Bovendien is dit nadelig voor de reward scale, hetgeen een negatieve invloed heeft op andere miners die verbinding maken met deze hotspots. Deze groep miners hebben nu nog maar een reward scale van 0.7 (70%), in plaats van 1 (100%). Het is dan ook zaak om hotspots zo goed mogelijk uit te spreiden over het land, zodat er overal dekking is, zonder te veel overlap. Ben jij een van de eigenaren van deze geclusterde hotspots, overweeg dan een andere locatie in de buurt om zo de reward scale hoog te houden. Bovendien kan je dan met jouw hotspot wél verbinden maken met de 5 andere die nu te dichtbij staan.

Nederland blijft op de 7e plaats staan in de lijst met aantal miners per land, met een totaal aantal van 521 hotspots.

helium crypto nieuws miners hotspot hnt

Helium Hotspot uitgelicht

helium crypto nieuws miners hotspot hnt

Precies grenzend aan het centraal station vinden we hotspot ‘Melted Cream Ostrich‘. Deze hotspot staat pas 10 dagen aan, maar heeft al 43 HNT opgeleverd ter waarde van iets minder dan €500,00 op moment van schrijven. Zo heeft deze miner zijn aankoopbedrag binnen twee weken al terugverdiend. Natuurlijk moeten de tokens nog wel eerst omgezet worden in EUR.

helium crypto nieuws miners hotspot hnt

Helium (HNT) crypto koers update

Ondanks de positieve signalen van gisteren, heeft de koers de afgelopen 24 uur een duik genomen en is zodoende onder de bodemlijn uitgekomen. Het laatste punt dat werd aangedaan was rond de $12,56. Direct daarna veerde de koers wel weer op naar de .0382 Fibonacci lijn, maar lijkt nu moeite te hebben om deze lijn te doorbreken.

helium crypto nieuws miners hotspot hnt

Een positief teken is dat de koers niet onder de boden van een maand geleden is gekomen, toen HNT in 4 uur tijd een duik nam van $15,63 naar $9,36 zoals genoteerd op handelsplatform Kraken. De ogen blijven gericht op Bitcoin, want de koers van HNT heeft de afgelopen weken nog geen eigen initiatief genomen en lijkt hiermee nog gekoppeld aan Bitcoin.

Wat is Helium?

Discussieer mee

Miner Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *