Home » Helium Nieuws #2: 7 mei 2021

Helium Nieuws #2: 7 mei 2021

Helium statistieken update

Aantal hotspots wereldwijd33303
Aantal hotspots vorige update32648
Stijging t.o.v. vorige update+655
HNT Koers op moment van schrijven$17,56
HNT koers vorige update$18,50
Verschil-$0,94

Helium Netwerk toepassing: CO2 metingen

Het Spaanse bedrijf Nexmachina heeft het Helium ecosysteem uitgekozen als het netwerk voor hun nieuwe CO2 meters: de NexCO2 en de NexCO2 – Outdoor. Deze draadloze kastjes met een batterijleven van 5 jaar(!) kunnen worden gebruikt om binnenshuis of buiten het CO2 niveau in de lucht te kunnen meten. Een hoog CO2 gehalte (1000 ppm of hoger) zou namelijk het risico op verspreiding van virussen via de lucht vergroten.

Helium CO2 meters

Het bedrijf springt hierbij in op een onlangs aangekondigde wet waarbij in een aantal staten commerciële en openbare locaties zoals restaurants, winkels en stations verplicht hun CO2 niveaus moeten meten.

Naast dat de sensoren het CO2 gehalte kunnen meten via het Helium netwerk, verzamelen deze ook informatie over de temperatuur, luchtvochtigheid en barometrische gegevens.

Bron en meer informatie (in het Engels)

Helium en 5G – FreedomFi

In lijn met de missie van Helium om de wereld te verbinden via één globaal, open source, multi inzetbaar systeem, heeft de Helium community onlangs ingestemd met ‘Helium Improvement Proposal (HIP) 27‘. Dit besluit zet de deur open voor het Helium ecosysteem om gebruikt te worden als eerste 5G netwerk dat in handen is van consumenten.

Zo kan de concurrentie aangegaan worden met de grote telecombedrijven die momenteel volledig in handen zijn van de infrastructuur waar onze smartphones meer verbonden zijn wanneer we gebruik maken van het internet.

Helium nieuws 5G

Het voordeel van het Helium netwerk gebruiken voor 5G verbindingen is dat in een drukke stad smartphones niet afhankelijk zijn van enkele zwaarbelaste zendmasten, maar dat de workload verdeeld wordt over alle Helium hotspots die in dat gebied aanwezig zijn. Ook kan er een privé netwerk opgezet worden en kan je als eigenaar van het netwerk aangeven welk SIM-kaarten er wel of niet gebruik mogen maken van het netwerk.

Helium is een partnerschap aangegaan met FreedomFi om samen de ontwikkeling van deze infrastructuur op te zetten.

Cal-Chip RAK Hotspot Miners v2 update

Onze partner Cal-Chip heeft aangekondigd dat de batches Eagle & Falcon nu volledig verzonden zijn. Als jouw bestelde miner hier tussen zit, dan kan je deze binnen enkele dagen in huis verwachten! De volgende batches zijn onderweg van de fabriek naar het distributiecentrum en zullen binnen enkele weken verzonden worden.

Helium Miner Rak v2 Cal Chip

Heb jij al je Helium miner met korting besteld? Zo niet dan kan dat via deze kortingslink. Eerst meer leren over Helium en de miners? Check de complete Helium guide op VoordeelAvonturier.nl

HNT (Helium) koers update

Na een goede start gisteren is de stijgende lijn afgewezen op de 0.786 Fibonacci weerstandslijn van de all-time high. $21,54 blijft hiermee de hoogste prijs die op 7 april j.l. gemeten werd. Op het moment van schrijven lijkt de HNT koers een bodem gevonden te hebben op de 0.618 Fibonacci steunniveau en is deze begonnen aan een nieuwe klim.

Helium Koers analyse

Iets om in de gaten te houden is het mogelijke Head & Shoulder patroon dat aan het vormen is op de 4 uur chart. Dit kan een daling inluiden wanneer de koers onder de horizontale neklijn raakt. Echter is de koers mede afhankelijk van wat de rest van de crypto markt doet en kunnen we nog wel eens positief verrast worden. Het is daarom altijd een goed idee om de koers van marktleider Bitcoin in de gaten te houden. Bij grote schommelingen willen de koersen van de ‘altcoins’ nog wel eens Bitcoin volgen. Bekijk en analyseer zelf de Helium koers via het gratis platform Tradingview.

Helium koers verwachting

Wil je ook investeren in HNT? Dat kan bij het Nederlandse platform Coinmerce. Hier kan je een gratis account aanmaken.

Wat is Helium?

Discussieer mee

Miner Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *