Home » Helium Miners & netwerk offline – Dit was de reden

Helium Miners & netwerk offline – Dit was de reden

Helium Netwerk offline

Het zal menig menig Helium miner in Nederland niet ontgaan zijn, de afgelopen weken waren er storingen op het netwerk waardoor verscheidenen problemen ontstaan zijn, waaronder het offline gaan van een groot aantal Helium Miners. Een paar dagen geleden reageerde het Helium Team op Reddit op dit onderwerp voor uitleg & toelichting. Dit zijn de belangrijkste punten:

Waarom was het Helium Netwerk offline?

Het offline gaan van het netwerk was te wijten aan een aantal grote blockchain blocks waarvan Hotspots (Miners) en Validators het niet eens konden worden, waardoor deze niet opgenomen konden worden in de blockchain. Dit kwam omdat deze blocks gevuld waren met defecte data, waardoor de gehele blockchain tot een halt kwam. Deze ‘corrupte’ data is ontstaan in de verwerking van Discovery Mode (een functie in de Helium App) data packages.

Na het implementeren van een aantal fail-safe maatregelen was de blockchain weer operationeel, tot afgelopen weekend toen het volgende blockchain block met de resterende corrupte data verwerkt moest worden. Dit betreft de data die al gecreƫerd was door de Discovery Mode functie in de periode tussen de eerste stop en de implementatie van de fix. Hierop besloten de Helium App ontwikkelaars om de Discovery Mode functie tijdelijk uit te zetten.

Gelukkig duurde het niet lang voor er een hotfix geĆÆmplementeerd werd en de blockchain weer operationeel was.

Voorkomen in de toekomst

Met de komst van Helium Light Hotspots worden dit soort problemen hopelijk in de toekomst voorkomen. Hotspots hoeven in de nieuwe situatie namelijk niet meer de volledige blockchain lokaal op te slaan, waardoor synchronisatie (en het vastlopen van de hotspots hierdoor) tot het verleden zullen behoren.

Bronnen & verder lezen:

Engineering blog (Engels): https://engineering.helium.com/2021/11/17/blockchain-release-resuming-the-blockchain.html

Reddit post (Engels): https://www.reddit.com/r/HeliumNetwork/comments/qza0oo/network_outage_overview/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *