Home » Helium hotspot miners & HNT crypto nieuws – 8 juni

Helium hotspot miners & HNT crypto nieuws – 8 juni

Helium miners & HNT statistieken update

Aantal hotspots Nederland | wereldwijd 825 | 53041
Aantal hotspots vorige update
(5 dagen geleden) NL | wereldwijd
773 | 49391
Stijging NL | wereldwijd+53 | +3650
HNT Koers op moment van schrijven$12,23
HNT koers vorige update$15,58
Verschil-$3.35 -21.5%

Helium Hotspots Coverage Map Nederland

In de afgelopen 5 (zonnige) dagen, zijn er 53 nieuwe Helium Hotspot miners bijgekomen in Nederland. Hiermee komt het totaal aantal miners op 825. Met dit tempo, zullen we over 2 weken de 1000e hotspot aan zien gaan! En met het aantal bestellingen dat nog loopt, zullen de volgende 1000 een stuk sneller gaan dan deze eerste mijlpaal.

Helium hotspot miner nederland coverage map HNT crypto nieuws

Met 825 hotspots staat Nederland nog steeds op de 7e plaats van landen met de meeste Helium miners, al komen we steeds dichter bij het aantal dat in Roemenië staat. Pakken we binnenkort de 6e plaats?

Helium hotspot miners nederland HNT crypto nieuws

Hotspot(s) van de dag

Onze Helium tour door Nederland brengt ons vandaag in Ter Apel, waar naast 1 bekend klooster er nu ook 2 Helium hotspot miners te vinden zijn. Één daarvan online en één offline. Een hotspot die offline is, levert geen HNT op en kan ook niet fungeren als getuige, uitdager of uitgedaagde tijdens een Proof of Coverage Challenge. Ben je de eigenaar van deze hotspot, dan is het raadzaam om de troubleshooter te gebruiken op de officiële site van Helium om het probleem op te lossen.

Getuigen? Proof of Coverage Challenge? Lees hier wat dit precies betekent.

Dat betekent dat dat ene groene stipje, genaamd Strong Mango Raccoon, er alleen voor staat. De dichtstbijzijnde online hotspot is pas 50 kilometer verder te vinden in Groningen. Toch heeft deze hotspot wel wat HNT opgeleverd de afgelopen 30 dagen, met een piek van 13 HNT op één dag. Hoe kan dit?

helium hotspot miner nederland crypto nieuws HNT

Als we kijken in het activiteitenlogboek van deze hotspot, wat openbaar inzichtelijk is, zien we dat deze hotspot op die dag uitgeloot was om deel uit te maken van de consensus groep. Dit zijn de hotspots die tijdens die epoch van 30 minuten verantwoordelijk zijn voor het minen van nieuwe Helium blocks. De beloning hiervan is significant, maar de kans om gekozen te worden is klein. Slechts 16 hotspots bevinden zich per epoch in de consensusgroep en per half uur worden er slechts 4 gewisseld. Iedere hotspot ter wereld kan willekeurig gekozen worden, dus de kans dat die van jou er tussen zit is slechts 4 op 53.000.

helium hotspot miner nederland crypto nieuws HNT antenne

Zodoende heeft deze miner ondanks dat er geen andere (online) hotspots in de buurt zijn, toch een leuke hoeveelheid HNT opgelevert.

De eigenaar van deze hotspot zou het bereik van de miner kunnen vergroten via een externe antenne. Groningen bereiken zal lastig worden, maar als er in de nabijgelegen dorpen miners bijgekomen, kan in ieder geval daar contact mee gelegd worden.

Een andere optie is het verplaatsen van de miner naar het huis van een familielid of vriend(in) waar meer miners te vinden zijn. In ieder geval tot er in de omgeving Ter Apel een aantal miners zijn bijgekomen.

Heb jij (binnenkort) ook een miner? Lees hier alvast de handleiding: geminede HNT verkopen. Want dat kan niet via de Helium App zelf, maar moet via een handelsplatform.

Helium crypto (HNT) koers analyse update

Na de relatief rustige dagen van afgelopen week, zagen we hoe op 4 juni de 0.5 Fibonnaccilijn gebroken werd, waarbij het de koers niet lukte om er besluitvaardig terug boven te komen. Als gevolg daalde koers verder en zakte deze ook door de 0.382, toen Bitcoin opnieuw een duik maakte richting de $30.000. Gelukkig kwam het niet zover, maar werden de meeste altcoins waaronder HNT wel meegenomen in de daling.

HNT crypto koersverwachting analyse
HNT koers, waarbij 1 kaars 4 uur representeert

Het volgende steunniveau, de 0.236, is te vinden op $11,28. Als we daar geen steun vinden van kopers, dan wordt het hopen dat we niet door de bodem heen breken van $8,16, dat op 19 mei zagen.

Zoals te zien is aan de Bitcoin grafiek hieronder, zette de daling van HNT in op hetzelfde moment dat BTC hard door de $36.000 zakte. De belangrijkste steunniveaus zijn nu $31.468 en $30.000. Ketst Bitcoin op één van deze niveaus af, dan zal dat positief zijn voor de HNT koers en zal deze waarschijnlijk meegenomen worden terug omhoog. Breekt echter de $30.000, dan is de kans op een vrije val naar $25.000 groot en zullen de meeste altcoins ook meegesleurd worden naar nieuwe bodems sinds het begin van deze bullrun.

Zet je een buy order voor HNT op het moment dat BTC de 31468 of 31.000 raakt, overweeg dan zeker een stoploss, mocht deze niet afketsen.

HNT crypto koersverwachting analyse
Bitcoin koers, waarbij 1 kaars 4 uur representeert.

Wil je ook investeren in HNT? Check hieronder de handleiding.

Meer Helium nieuws

1 reactie op “Helium hotspot miners & HNT crypto nieuws – 8 juni”

  1. Pingback: Helium miner & HNT crypto nieuws + koersanalyse | 14 juni - Helium Nederland Community

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *