Home » Helium Hotspot Miner offline / werkt niet? Check deze oplossingen

Helium Hotspot Miner offline / werkt niet? Check deze oplossingen

Niets is vervelender dan er achter komen dat je Helium Hotspot miner offline is. Een offline hotspot zal geen HNT opleveren en daarom is het belangrijk om snel een oplossing voor dit probleem te vinden. Aangezien er nog niet veel informatie online beschikbaar is, verzamelen we hier alle mogelijke oorzaken en oplossingen.

Is jouw Helium miner offline? Check dan de volgende oplossingen:

Hoe weet je dat je Helium miner offline is?

Op de Helium Coverage Map kan je zien welke hotspots er offline zijn. Deze zijn aangegeven met een rood lampje met de tekst ‘offline’ er bij. Als je inzoomt op jouw locatie en jouw hotspot is rood, dan is deze niet online.

Ook in je Helium App zal aangegeven worden dat de hotspot offline is.

Helium miner offline oplossingen

1. Wacht 48 uur op synchronisatie bij nieuwe hotspots.

Het kan volgens Helium Inc. tot 48 uur duren bij nieuwe Helium hotspots voor ze gesynchroniseerd zijn met het Helium netwerk. Als je nieuwe miner nog op offline staat, kan het zijn dat deze nog bezig is met synchroniseren. Wacht daarom 48 uur voordat je verdere stappen onderneemt.

Op de Helium App kan je de synchronisatiestatus zien.

Op Discord zijn er gebruikers die aangeven dat de synchronisatie 3-6 dagen duurde. Het kan dus zijn dat je helaas meer geduld nodig zal hebben. Wat je wel al kan doen is de volgende punten controleren.

2. Check alle kabels

Check dat de de stroomkabel van de hotspot aangesloten is en dat de hotspot aan staat. Gebruik je een Ethernet kabel om de miner met internet te verbinden, check dan dat beiden uiteinden aangesloten zijn.

3. Test je internetverbinding

Ga na of andere apparaten in huis wel verbinding hebben met het internet. Bijvoorbeeld een bekabelde computer of smart TV. Is je miner draadloos verbonden, check dan of de Wi-Fi werkt door je telefoon te verbinden met Wi-Fi en op internet te gaan.

Werkt dit niet, neem dan contact op met je internet service provider.

4. Herstart de router + hotspot

Zet de miner en vervolgens je router uit voor 2 minuten door de stekker uit het stopcontact te halen. Start daarna eerst de router op en wacht een paar minuten alvorens je de miner aanzet.

Bij het opnieuw opstarten van een miner zal je eerst 30 seconden een geel lampje zien branden. Deze zal als het goed is uiteindelijk groen worden.

Gaat de Hotspot helemaal niet aan (geen lampjes gaan die gaan branden)? Dan is deze mogelijk defect. Check de garantie en neem contact op met de verkoper.

Werken deze oplossingen niet?

Als deze oplossingen niet helpen en de miner blijft offline staan, dan kan je de volgende opties proberen:

  1. Stel je vragen op de Helium Discord server: https://discord.gg/helium – Kanaal #hotspot-setup-help
  2. Stuur een email naar de helpdesk van Helium via: support@helium.com

1 reactie op “Helium Hotspot Miner offline / werkt niet? Check deze oplossingen”

  1. Pingback: 1000 Helium Miners in NL, Bitcoin Death Cross & +44% Helium koers in 14 uur? Helium Nieuws Update - Helium Miners Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *