Home » Helium & HNT statistieken update 19 mei

Helium & HNT statistieken update 19 mei

Aantal hotspots Nederland | wereldwijd 537 | 38940
Aantal hotspots vorige update NL | Wereld526 | 38445
Stijging t.o.v. vorige update NL | Wereld+11 | +495
HNT Koers op moment van schrijven$13,55
HNT koers vorige update$15,13
Verschil-$1,58

Helium Coverage Map Nederland

Tussen de update van gisteren en vandaag, hebben 11 nieuwe Helium Hotspot eigenaren hun miner online zien gaan. Daarmee komen we op een totaal van 537 miners in onze 12 provincien.

Helium hotspot miner nieuws

In het waarschijnlijk voor velen onbekende Laag Dalem zien we één groen lichtpuntje in de duisternis. Deze hotspot genaamd Soft Chrome Scorpion is de enige in een straal van 20 kilometer, wat betekent dat deze moeite zal hebben met het verbinden met andere hotspots. De meeste miners zijn namelijk standaard uitgerust met een 2.3- 3 dBi antenne waardoor het bereik slechts enkele kilometers is.

Toch levert deze eenzame miner wel HNT op. Ondanks dat hij geen witness kan zijn of gewitnessed worden door nabei gelegen hotspots, kan hij wel de rol van challenger vervullen voor hotspots elders in de wereld. Dit is ook terug te zien in zijn activiteiten logboek.

Als de eigenaar van deze hotspot de miners wilt bereiken die 20 kilometer verderop staan, zal hij of zij gebruik moeten gaan maken van een buitenbehuizing en externe 5.8 – 8dBi antenne.

Met 537 hotspots, blijft Nederland op de 7e plaats staan landen met de meeste Helium Miners.

Helium HNT nieuws

Helium (HNT) crypto koers update

Wat een bizarre 24 uur. Gisteren zagen we HNT nog als een van de altcoin koplopers met een positief verschil van bijna 37% tussen de laagste en hoogste notering, vandaag staat de koers diep in het rood toen de prijs van Bitcoin (oranje lijn, linker kolom) een flinke duik maakte de diepte in naar de $30.000.

Rond 15:15 kelderde de koers naar $8.46 per token, een dieptepunt dat we niet meer gezien hebben sinds 27 maart 2021. Gelukkig veerde de koers direct terug omhoog samen met Bitcoin en vele andere altcoins, en hangt nu rond de $13,55 op het moment van schrijven.

Of we nog lagere dalen gaan zien, hangt volledig af van Bitcoin. De afgelopen tijd hebben veel altcoins nieuwe records gezet wanneer de prijs van Bitcoin stabiel bleef.

In 2017 zagen we dat veel altcoins pas echt nieuwe records zette nadat Bitcoin een dergelijke duik van ongeveer 50% maakte.

De paarse, gele en groene lijn zijn de altcoins Zcash, Bitcoin Cash en XRP. De blauwe pijlen geven aan wanneer de top van Bitcoin bereikt was en de eerste grote crash van bijna 50%. Zoals je ziet aan de gekleurde lijnen, zette deze altcoins pas een record hoogte tijdens en in de dagen na de crash.

Of dat weer gaat gebeuren en of HNT hierin mee zal gaan blijft voor iedereen een raadsel, maar de hevige actie van vandaag hoef niet het einde te zijn van Crypto. Hoogstens Bitcoin.

Wat is Helium?

Discussieer mee

Miner Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *