Home » Elon Musk: Tesla stopt met Bitcoin accepteren. Wat betekent dit voor Helium?

Elon Musk: Tesla stopt met Bitcoin accepteren. Wat betekent dit voor Helium?

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft in een tweet laten weten dat het bedrijf betalingen voor de elektrische auto’s via Bitcoin per direct stopzet. In onderstaande afbeelding geeft Musk aan wat de overwegingen hiervoor zijn.

Bitcoin en fossiele brandstoffen

De reden is dat er zorgen zijn over het gebruik van fossiele brandstoffen om energie op te wekken voor het minen van Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptovaluta.

Image
Bron

In de grafiek is te zien dat het stroomverbruik in terawatt de afgelopen jaren exponentieel gestegen is. De CEO is hiervan geschrokken, wat begrijpelijk is aangezien Tesla zich juist inzet voor een maatschappij dat minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

Direct na de aankondiging zakte de koers van Bitcoin met ruim 16%, alvorens deze enigszins terugveerde. Momenteel schommelt de koers rond de $50.000 per Bitcoin.

Wat betekent dit voor Helium?

De koers van Helium (HNT) zakte samen met Bitcoin en veel andere altcoins na de tweet. Heel even kwam de koers boven het niveau uit van voor de crash, maar wist geen stand te houden en zakte terug tot ongeveer halverwege het niveau van de daling.

Of Tesla ooit gebruik zal gaan maken van het Helium netwerk of HNT , is op dit moment nog onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat Helium miners veel efficiƫnter zijn qua energieverbruik ten opzichte van Bitcoin.

Stroomverbruik Helium Hotspot Miner

Een helium miner zoals de Cal-Chip RAK Hotspot Miner v2 verbruikt 5 watt aan stroom. Dat is 120 watt per 24 uur. Dit betekent dat de ~35000 helium miners die nu actief zijn, samen 0.001533 terawatt uur per jaar verbruiken, versus 129 terawatt uur van Bitcoin. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te zien dat het stroomverbruik van Bitcoin astronomisch hoog is.

Een andere vergelijking: De hoeveelheid stroom dat alle inwoners van Noorwegen in een jaar verbruiken, zit 5 terrawatt onder het verbruik van Bitcoin.

Wat is Helium?

Discussieer mee

Miner Kopen

1 reactie op “Elon Musk: Tesla stopt met Bitcoin accepteren. Wat betekent dit voor Helium?”

  1. Pingback: Helium & HNT statistieken update 14 mei - Helium Nederland Community

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *