Home » Bobcat adresseert Helium Miner 1 vs 2 GB RAM discussie

Bobcat adresseert Helium Miner 1 vs 2 GB RAM discussie

bobcat miner RAM

Gisteren heeft Helium Miner fabrikant Bobcat in een nieuwsblog op hun website laten weten dat 65% van alle reeds verscheepte Bobcat Miners voorzien zijn van 2 GB aan RAM geheugen. Hiermee adresseren ze de discussie die ontstaan is of dat Bobcat miners wel geschikt zouden zijn voor lang termijn minen.

Bobcat Helium Miner -1 of 2 GB RAM?

De eerste 35% van de reeds verzonden Miners zijn uitgerust met ‘slechts’ 1 GB RAM. Afgelopen augustus begon de transitie van het produceren van 2 GB Miners, met het oog op het snelgroeiende Helium ecosysteem.

Bobcat geeft in het bericht aan dat de reeds verzonden Miners met 1 GB RAM perfect adequate zijn voor de dagelijkse werkzaamheden die de hotspots verrichten en dat het verschil alleen zit in de laadtijd van een ‘snapshot’. Echter is dit niet iets dat dagelijks plaatsvindt, waardoor de impact op het minen volgens hen verwaarloosbaar is.

Onderaan het artikel is een kleine Q&A te vinden waarin ze onder andere aangeven dat beiden varianten officieel gecertificeerd zijn volgens de verplichte normen en dat Miners niet omgewisseld kunnen worden. Ook waarschuwen ze dat het openen van de Miner om de hardware te inspecteren gevolgen kan hebben voor de garantie en raden dit daarom af.

Met het oog op de introductie van Light Hotspots verwacht Bobcat dat de eerder plaatsgevonden problemen met hotspots die tijdelijk offline gingen, opgelost zal zijn.

Lees het volledige (Engelstalige) artikel hier.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *