Home » 30% groei Miners in NL – Reward scale 0.5 uitleg – Breekt HNT koers uit? Helium Nieuws Update

30% groei Miners in NL – Reward scale 0.5 uitleg – Breekt HNT koers uit? Helium Nieuws Update

Helium miners crypto nieuws

Helium miners & HNT statistieken update

Aantal hotspots Nederland | wereldwijd 1058 | 70707
Aantal hotspots vorige update
(6 dagen geleden) NL | wereldwijd
1318 | 64709
Stijging NL | wereldwijd+260 | +5998
HNT Koers op moment van schrijven$12,40
HNT koers vorige update$12,12
Verschil+$0.38 +3.13%

Helium Miners Nederland Coverage Map

Waar Nederland nog geen twee weken geleden de 1000 Helium Hotspots passeerde, zijn er in deze korte tijd al ruim 300 hotspots bijgekomen. 30% in nog geen 10 dagen(!) Veel Nederlandse Helium fanaten hebben hun hotspot ontvangen en deze direct aan het werk gezet. Zoals te zien op de Helium Coverage map, kleurt ons land steeds groener met iedere nieuwe hotspot die aangezet wordt. Zoals verwacht, zijn de meeste nieuwe miners online gegaan in de randstad, maar ook daarbuiten worden nu steeds meer hotspots aangesloten.

Helium hotspot miner Nederland coverage map

Met dit tempo zal het niet lang duren voor we de tweede duizend zullen bereiken. Met de Helium Halvering in aantocht, en de onzekerheid in de altcoins market, beloven juli en augustus alles behalve saaie maanden te worden.

Met 1318 Hotspots heeft Nederland de 6e plaats veroverd in de ranglijst van landen met de meeste Helium Hotspots. Roemenië, die nu 7e is, heeft op het moment van schrijven 1311 hotspots.

Hotspot(s) van de dag

In onze perpetuele rondreis door Helium minend Nederland, leggen we vandaag aan in Zoetermeer, waar we in de directe omgeving 9 Helium miners zien staan. De meeste staan op een ideale afstand van elkaar van meer dan ~350 meter, maar ook een tweetal die slechts ~277 meter bij elkaar vandaan staan. Wat betekent dit voor hun Reward Scale en opbrengsten?

Wanneer we kijken naar de twee hotspots op de Helium Coverage Map, zien we dat beiden boven hun naam een oranje indicator hebben met daarnaast de waarde 0,50. Dit veld geeft de Reward Scale aan van een individuele miner. Aangezien deze slechts op de helft staat van 1,00, betekent dit dat deze hotspots ook maar de helft van de beloning zal opleveren voor getuigende hotspots tijdens een Proof of Coverage challenge. Het betekent niet dat de eigenaar van deze hotspots slechts de helft aan inkomsten genereert.

De opbrengsten van de betreffende miner zijn echter wel aan de lage kant. De afgelopen 30 dagen heeft deze slechts 3,22 HNT gemined. En dat terwijl zijn buurman het tienvoudige (35,64 HNT) opgebracht heeft. Is dit enorme verschil te verklaren?

Er zijn een aantal mogelijke antwoorden. Zo kan deze miner binnen staan in de meterkast in plaats van in het raam met een vrij uitzicht. Aangezien Helium miners met radiogolven werken, is het beter om een miner in het raam of buiten te plaatsen in een waterdichte behuizing. Een beter alternatief is de Helium Hotspot veilig binnen te plaatsen, maar via een coax kabel te verbinden met een buitenantenne op het dak.

Ook kan het zijn dat de signalen die terugkomen van andere hotspots, deze hotspot niet goed kunnen bereiken. Als de woning van de hotspot eigenaar omringd is door hoogbouw of dikke bomen, zullen uitgaande, maar ook inkomende signalen, moeite hebben om de hotspot te bereiken.

HNT opbrengst verhogen

Ben je de eigenaar van deze hotspot of is jouw opbrengst ook aan de lage kant, dan is het zeker interessant om deze twee tips te overwegen:

  1. Verplaats de hotspot naar een andere locatie, bijvoorbeeld bij een familielid, vriend of naar werk en test daar de opbrengsten.
  2. Investeer in een goede buitenantenne om het ontvangst en verzend bereik te vergroten. Deze kan je in Nederland goedkoop bestellen bij Ideetron.nl. Je hebt al een goede buitenantenne voor een paar tientjes, een kleine investering voor een potentieel groot resultaat. Lees hier de volledige toelichting over buitenantennes.
Helium Miners Nederland HNT crypto nieuws
Helium Miners Nederland HNT crypto nieuws

Een goed voorbeeld van het bereik dat een Miner kan hebben met een goed geplaatste buitenantenne is deze andere Hotspot in Zoetermeer, die contact kan leggen met andere Hotspots in Rotterdam en Vlaardingen zo’n 15 kilometer verderop. Zo heeft deze hotspot meer getuigen tot zijn beschikking bij een Proof of Coverage Challenge en kan deze zelf ook als getuigen dienen bij andere challenges. Één punt van aandacht voor de eigenaar is wel dat de miner de status ‘relayed‘ heeft. Om het maximale aantal HNT te kunnen genereren, zal de bezitter dit moeten oplossen. Lees in de troubleshooter hoe dit opgelost en voorkomen kan worden.

Helium crypto (HNT) koers analyse update

In de vorige update, geschreven net na de laatste dip van $8,60 per HNT, zagen we hoe HNT nog geen 14 uur later al weer 44% hoger stond ten opzichte van de bodem. Het niveau dat bereikt werd ($12,60) alvorens deze weer omdraaide, was geen willekeurige hoogte. Zoals vaker voorkomt in de (crypto) markt, was dit precies het 0.702 Fibonacci niveau, gemeten van de laatste top tot de meest recente bodem.

In de afgelopen dagen heeft HNT meerdere malen zonder succes geprobeerd dit niveau te verbreken. Bij iedere afwijzing zakte de koers meerdere dollars. Wat wel positief oogt, is dat de dalen na iedere afwijzing steeds lager werden. Op het moment van schrijven is HNT opnieuw een poging aan het wagen om dit weerstandsniveau te doorbreken. Als het lukt om een 4-uurs kaars te sluiten boven de $12,60, of zelfs boven $13,08 (wat het 0.786 Fib. niveau is), is de kans groot dat we weer richting de laatste top van $14,28 gaan.

Zoals veel andere altcoins, is ook de koers van HNT deels afhankelijk van wat Bitcoin doet. Deze lijkt na de double-tap van $30.000 weer bezig te zijn met een opmars. Een stijgende of stabiele Bitcoin is gunstig voor altcoins zoals Helium, omdat ze dan de ruimte krijgen om zelf op avontuur te gaan naar potentiële nieuwe hoogtes.

Een grote factor die een rol gaat spelen in de korte termijn koers van HNT de komende tijd is de aankomende Helium Halvering. Binnen enkele dagen zal hier een uitgebreider artikel over komen met de mogelijke scenarios, gekeken naar halveringen van andere cryptovalutas.

Wil je ook investeren in HNT? Check hieronder de handleiding.

HNT omzetten in euros

Heb jij (binnenkort) ook een miner? Lees hier alvast de handleiding: geminede HNT verkopen. Want dat kan niet via de Helium App zelf, maar moet via een handelsplatform.

Meer Helium nieuws

1 reactie op “30% groei Miners in NL – Reward scale 0.5 uitleg – Breekt HNT koers uit? Helium Nieuws Update”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *