Helium miners & HNT statistieken update
Aantal hotspots Nederland | wereldwijd | 1058 | 64709 |
Aantal hotspots vorige update (9 dagen geleden) NL | wereldwijd | 922 | 57465 |
Stijging NL | wereldwijd | +136 | +7244 |
HNT Koers op moment van schrijven | $12,12 |
HNT koers vorige update | $13,52 |
Verschil | +$1.29 -10.35% |
Helium Hotspots Coverage Map Nederland
De afgelopen week was een mijlpaal voor Helium minend Nederland met het doorbreken van de grens van 1000 Helium Hotspots in ons kleine landje. Op 10 mei waren dit er nog 435, iets meer dan een maand geleden(!) Met dit tempo en het grote aantal Helium miners dat nog onderweg is, is de verwachting dat we de volgende 1000 snel zullen bereiken.
Met 1058 hotspots staat Nederland nog steeds op de 7e plaats van landen met de meeste Helium miners. De Verenigde Staten, die onlangs de 30.000e hotspot online zag gaan, is al hard op weg naar de 40.000 met momenteel 36,383 hotspots online.
Hotspot(s) van de dag
Vandaag zijn we op bezoek in Helium minend Zwolle, waar we op de Helium Coverage Map zien dat in die omgeving 4 hotspots staan, waarvan 1 roodgekleurd is. Dit betekent dat die hotspot offline is en geen HNT kan minen.
Er zijn meerdere antwoorden mogelijk op de vraag waarom deze hotspot offline is. Zo kan de stroom uitgevallen zijn, de dataverbinding weggevallen, of – wat in dit geval het juiste antwoord is – het betreft een nieuwe hotspot die nog aan het synchroniseren is.
Als we kijken naar de details van deze hotspot genaamd Blurry Rusty Goblin, zien we in het activiteitenlogboek dat de enige acties die deze hotspot uitgevoerd heeft ”add hotspot” en ”assert location” zijn. Dit zijn de eerste stappen die een nieuwe Helium miner doorloopt en geeft aan dat een miner nog bezig is met het synchroniseren met de blockchain. Volgens Helium Inc. kan dit 48 uur duren, maar in de praktijk duurt dit soms 3-5 dagen.
Is dit jouw hotspot en blijft deze hangen op de status offline / synchronising, check dan de troubleshooter.
Voor de twee hotspots gelegen in het centrum van Zwolle geldt dat ze op een goede afstand bij elkaar verwijderd staan. Hotspots die zich binnen de ~350 m radius bevinden van andere hotspots, kunnen niet elkaars getuigen zijn bij een Proof of Coverage Challenge. In dit geval staan ze op zo’n 600 meter afstand. Bovendien zorgt deze afstand ervoor dat iedere miner een Reward Scale van 100% heeft.
Het resultaat is dan ook dat beiden miners ongeveer 35 HNT gemined hebben de afgelopen 30 dagen. Met zo’n $12 per token, is dat een bescheiden $360,00. Nog zo’n maand en de miners hebben zichzelf terugverdient en zullen winst gaan opleveren.
HNT opbrengst verhogen
Toch is 35 tokens in 30 dagen relatief aan de lage kant, vergeleken met andere hotspots in Nederland. Een manier om de HNT opbrengst te verhogen is door het gebruiken van een betere antenne. Door een buitenantenne aan te sluiten op de Helium miner en deze op een dak of mast te plaatsen, vergroot je het bereik en daarmee de opbrengsten van een Helium Hotspot Miner. Deze kan je in Nederland goedkoop bestellen bij Ideetron.nl. Je hebt al een goede buitenantenne voor een paar tientjes, een kleine investering voor een potentieel groot resultaat.
HNT omzetten in euros
Heb jij (binnenkort) ook een miner? Lees hier alvast de handleiding: geminede HNT verkopen. Want dat kan niet via de Helium App zelf, maar moet via een handelsplatform.
Helium crypto (HNT) koers analyse update
Sinds de vorige update is er een hoop gebeurt in de cryptomarkt en ook Helium is niet gespaard gebleven. Op maandag nam Bitcoin opnieuw een duik richting de $30.000, maar het was niet tot gisteren dat het niveau van $30.000 ook daadwerkelijk gebroken werd, waarbij BTC daalde tot $28.800. Deze prijsniveaus hebben we niet meer gezien sinds januari 2021.
Bitcoin ‘death cross’
Op social media wordt gespeculeerd dat de daling te wijten is aan de zogenaamde ‘death cross’ bij Bitcoin, een term die gebruikt wordt wanneer de 50 dagen voortschrijdend-gemiddelde lijn de 200 dagen voortschrijdend-gemiddelde lijn neerwaarts doorbreekt.
Uiteraard nam Bitcoin de rest van de markt ook mee naar beneden, waarbij ook Helium diep het rood in ging, tot een prijs van $8.64 per token. Het dubbele steunniveau rond de $11.25 maakte geen kans tegen het overweldigende verkopen dat gedaan werd. Wat wel ontzettend positief oogt, is dat er geen nieuwe bodem gezet is, ondanks dat Bitcoin en vele andere altcoins dit wel deden. Zoals te zien op de chart, bleven we boven het recente laagtepunt van 23 mei, waarbij de HNT koers op z’n laagst $8.37 was.
Nog geen 14 uur later stond de koers al weer 44% hoger(!), wat aangeeft dat HNT ontzettend veerkrachtig is. In vergelijking, andere populaire altcoins herstelden minder snel, zoals Cardano (29%), Dash (27%) en XRP (29%).
De meningen over de nabije toekomst van crypto lopen uiteen. Sommige investeerders zien een klassiek Hoofd en Schouders patroon op Bitcoin, dat aan zou geven dat we nog lan ger gaan:
Anderen vermoeden echter dat dit een ABC correction wave is en dat we nu na een periode van accumulatie een nieuwe top gaan zien:
Ervaring leert dat wanneer de media insinueert dat het einde hier is, het tegenovergestelde vaak waar is. Particuliere belegger worden bang gemaakt met een Bitcoin ‘death cross’ terwijl we ondertussen zien dat de koers snel weer boven de $30.000 uitgeklommen is. Hebben de grote jongens en investeerders gisteren met korting inkopen gedaan? Of gaan we de komende tijd een bearmarket in en blijft een nieuwe top voor Bitcoin de komende jaren uit.
Wat denk jij? Laat het weten in de comments!
Wil je ook investeren in HNT? Check hieronder de handleiding.
Pingback: 30% groei Miners in NL - Reward scale 0.5 uitleg - Breekt HNT koers uit? Helium Nieuws Update